• Bestemmingen
    • Afrika
      • Kenia
      • Marokko
      • Zuid-Afrika
    • Azie
      • China – Tibet
      • India
      • Indonesië
      • Laos
      • Maleisië
      • Mongolië
      • Myanmar
      • Nepal
      • Sri Lanka
      • Thailand
    • Europa
      • Duitsland
      • Frankrijk
      • Hongarije
      • Italië
      • Nederland
      • Noorwegen
      • Oostenrijk
      • Polen
      • Portugal
      • Rusland
      • Spanje
      • Tsjechië
      • Turkije
      • UK
      • Zweden
    • Noord-Amerika
      • Mexico
      • Verenigde Staten
    • Oceanië
      • Australië
      • Nieuw-Zeeland
  • Budget
  • Eten
  • Inspiratie
    • Foto’s
    • Video’s
  • Interviews
  • Reviews
  • Voorbereiding
    • Bagage
    • Bestemmingen
    • Geld
    • Gezond & Veilig
    • Regelen
    • Woning
  • Gezin
    • Baby
    • Zwanger
  • Home
  • Over ons
    • Over ons
    • Nieuw hier?
    • In de media
    • Over Claudia
    • Over Freek
  • E-Book
  • Diensten
    • Tekst en advies
    • Reisadvies en voorbereidingen
  • Links
  • Adverteerders
  • Contact
  • Privacy policy
  • Home
  • Over ons
    • Over ons
    • Nieuw hier?
    • In de media
    • Over Claudia
    • Over Freek
  • E-Book
  • Diensten
    • Tekst en advies
    • Reisadvies en voorbereidingen
  • Links
  • Adverteerders
  • Contact
  • Privacy policy
Facebook Twitter Instagram
Backpackgek
De reisblog van twee backpackers op wereldreis – Reisverhalen | tips | ervaringen | advies | inspiratie
  • Bestemmingen
    • Afrika
      • Kenia
      • Marokko
      • Zuid-Afrika
    • Azie
      • China – Tibet
      • India
      • Indonesië
      • Laos
      • Maleisië
      • Mongolië
      • Myanmar
      • Nepal
      • Sri Lanka
      • Thailand
    • Europa
      • Duitsland
      • Frankrijk
      • Hongarije
      • Italië
      • Nederland
      • Noorwegen
      • Oostenrijk
      • Polen
      • Portugal
      • Rusland
      • Spanje
      • Tsjechië
      • Turkije
      • UK
      • Zweden
    • Noord-Amerika
      • Mexico
      • Verenigde Staten
    • Oceanië
      • Australië
      • Nieuw-Zeeland
  • Budget
  • Eten
  • Inspiratie
    • Foto’s
    • Video’s
  • Interviews
  • Reviews
  • Voorbereiding
    • Bagage
    • Bestemmingen
    • Geld
    • Gezond & Veilig
    • Regelen
    • Woning
  • Gezin
    • Baby
    • Zwanger
Home  /  Azie • Bestemmingen • China - Tibet • Eten  /  Eten in China
AzieBestemmingenChina - TibetEten

Eten in China

Claudia 08/10/2011 china, eten, noodles, vegetarisch 25 Comments

Het eten in China is een feest. In iedere straat vult mijn neus zich met heerlijke geuren en ik lijk de hele dag wel honger te hebben. Na het ontbijt kijk ik al uit naar de lunch en na de lunch loopt het water me al in de mond als ik denk aan het diner.

Vooraf lazen we dat China geen vegetarisch paradijs is. Alleen de mensen die zich geen vlees kunnen veroorloven eten vega en de diversiteit zou ver te zoeken zijn. Toch was onze ervaring vanaf het eerst moment in Beijing al heel anders. We genoten van iedere maaltijd, aten supergezond, spotgoedkoop en heel divers. We hadden totaal geen moeite met het vinden van mooie gerechten zonder vlees. Een verademing na het eenvoudige leven in de Transmongolië Express.

Ieder gerecht een verrassing


We kozen eetplekken uit op basis van twee criteria: het moest er niet mooi uitzien, want mooi is immers duur of toeristisch, en er moesten Chinezen zitten. Een straatstalletje of een tentje met Tl-verlichting, harde stoelen en een simpel open keukentje kwam vaak direct in aanmerking. Gewapend met de Rough Guide met de onderstreepte zin “wij eten geen vlees” stapten we naar binnen. We lieten de tekst zien (en werden soms flink uitgelachen of we kregen hele gerechten teruggeschreven, omdat de mensen dachten dat we wel Chinees konden lezen) en lieten ons verrassen.

- Knapperige groente in Beijing -

Aan het begin van de dag aten we bijvoorbeeld Jian Bing: pannenkoekjes met ei, prei en koriander of broodjes gevuld met amandelen.

- Pannenkoek met ei, chili, prei en knoflook -

Voor lunch en diner aten we onder andere noodles in allerlei varianten: breed en smal, met soep en zonder, mild of sterk gekruid.

- Noodles in een spicy soep -

Ook de dumplings en baozi waren favoriet. De eerste zijn de gevulde gestoomde deegvlapjes en de baozi zijn een soort bapao-achtige gestoomde broodjes. Elk stuk is een cadeautje, want we waren steeds benieuwd wat we aan de binnenkant zouden vinden. Denk aan pittige boontjes, hete tofu, zoete pompoen, rijst met knoflook, prei en koriander. De frisse tofusalade met knapperige groenten – broccoli, taugé, prei, bleekselderij en Chinese kool – was een heel gezond bijgerecht.

- Hete tofu met Chinese broccoli -

Het leven met stokjes is een feest en Azië smaakt naar meer!

Previous Article Wat kost de Transmongolië Express?
Next Article Rondje Peking

Related Posts

  • We gaan weer op reis en een zusje voor Sven

    03/11/2021
  • Elektrische steps in Oslo

    07/10/2019
  • Camper peuter tweede deel - elzas

    MET DE CAMPER MET EEN PEUTER: HET TWEEDE DEEL

    05/08/2019

25 Comments

  1. Yvonne Reply
    08/10/2011 at 07:54

    Dat doen jullie nog knap dan! Ik vond het erg moeilijk en ben dan ook vrij snel overgestapt naar een niet-vegetarisch menu.
    Het is vooral lastig omdat alle olien en veel bouillons {van de noodles in soep} allemaal op basis van vlees worden gemaakt….
    Maar fijn dat jullie het eten hier lekker vinden en je vegetarisch gezien goed redden! Geniet er van!

    • Claudia Reply
      08/10/2011 at 16:40

      Thanks Yvonne! Wij genieten nog steeds van iedere maaltijd en krijgen heerlijk veel groente, tofu en ei binnen. Echt een feestmaal, iedere keer weer.

  2. Iris Anastasia Reply
    08/10/2011 at 10:41

    Dit klinkt heerlijk! Yumm! Ik eet zelf ook geen vlees (:

    • Claudia Reply
      08/10/2011 at 16:41

      Dan is China echt een aanrader! :-)

  3. Nienke Krook Reply
    08/10/2011 at 11:00

    Ziet er heerlijk uit allemaal. Ik eet wel vlees, maar vond het in India en Nepal wel interressant om te zien hoe ontzettend veel keus voor vegetariërs er is. Dat is volgens mij bij ons nog minder te krijgen!

    • Claudia Reply
      08/10/2011 at 16:41

      Thanks Nienke! Het is steeds weer zo ontzettend lekker. Ook voor de niet-vega’s lijkt China me een feest en is juist de afwisseling zo leuk. Heerlijk hè?

  4. 77235 Reply
    08/10/2011 at 14:50

    ik heb 18 uur op een Chinees vliegveld gezeten en ik het eten niet echt waarderen, terwijl ik normaal alles wil proberen en veel kan hebben – dacht dat het aan vermoeidheid lag maar de keren dat ik in Chinatown ben gaan eten was het me ook niet bevallen. Dunno

    • Claudia Reply
      08/10/2011 at 16:43

      Wow, 18 uur.. dat is lang!!

      Verder ben ik het eens met Ate hieronder. Vliegveldeten en Chinatowneten is vast niet te vergelijken met het echte Chinese eten. Ik ben in Nederland ook totaal geen fan van de Chinees, maar val hier steeds weer van de ene verbazing in de andere, want het is steeds zo ontzettend lekker. Mocht je ooit naar China gaan: het is écht een aanrader :-)

  5. Ate Reply
    08/10/2011 at 16:22

    @77235, je kunt het eten op het vliegveld natuurlijk ook niet vergelijken met zoals je dat in een stad als Beijing kunt krijgen. Dat is te kort door de bocht.

    De Chinese keuken is inderdaad geweldig. Zeer veelzijdig en altijd verrassend. Al weet je als vleeseter niet altijd precies wat voor vlees er nu eigenlijk op je bord ligt.

    • Claudia Reply
      08/10/2011 at 16:44

      Helemaal mee eens. Ik was in Nederland nooit gek op Chinees eten, maar vind het hier echt heerlijk.

      Heb je al gekke beesten gegeten? :-)

  6. Ivana Reply
    08/10/2011 at 17:03

    Aaaaah wat gaaf! Respect voor jullie dat je overal open voor staat! Ik dacht van mezelf altijd dat ik een alleseter was, totdat ik in China/HK kwam…Nooit gedacht dat ik bang zou zijn voor wat er op mijn bord lag….Misschien had ik ook zo’n kaartje bij me moeten dragen LOL. Geniet ervan kanjers!

    • Claudia Reply
      09/10/2011 at 04:04

      Haha, misschien scheelt het dat we geen vlees eten en dus niet bang hoeven zijn voor honden/katten/varkenskoppen/rattendarmen/etc ;-)

  7. Ivonne Reply
    08/10/2011 at 23:26

    Jeetje, dat ziet er lekker uit. Dat zou ik ook wel eens willen proeven. Veel plezier nog met jullie culinaire zoektocht!xxx

    • Claudia Reply
      09/10/2011 at 04:09

      Jum jum, dankjewel! Het is echt een aanrader!

  8. Marleen Reply
    09/10/2011 at 12:34

    Oooh al zoveel goeie verhalen gehoord over ‘echt’ Chinees eten (inderdaad heel wat anders dan de afhaal hier) en dit bewijst het maar weer. Ziet er waanzinnig lekker uit!

    • Claudia Reply
      09/10/2011 at 13:48

      De verhalen kloppen echt, haha. Dit is zoveel fijner dan de nepchinees.

  9. Marc en Joke Baart Reply
    09/10/2011 at 15:58

    Hallo Freek en Claudia,

    Eten is een dagelijks terugkerende bezigheid, die zeker in China een zeer aangename is, vonden wij zeker ook.
    Chinees eten kan worden gezien als een kunstvorm op zich.
    Een authentiek Chinees gerecht moet namelijk ten alle tijden voldoen aan drie belangrijke eigenschappen: het moet namelijk kleurrijk, aromatisch maar bovenal zeer smaakvol zijn.

    Wij genoten vooral van de vele smaakvolle dumplings, die geserveerd werden in dampende bamboe schalen, de geuren en verschillende smaken doen ons terug verlangen naar China !!!

    Eten in China is daarom terecht een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan het land.

    Geniet verder van dit smaakvolle land, we blijven meereizen,

    reisgroeten van Marc en Joke Baart

    • Claudia Reply
      10/10/2011 at 04:26

      Helemaal mee eens. Wat een feest is het hè? Zelfs in de meest ‘crappy’ tentjes wordt veel aandacht aan het eten besteed. Te gek.

  10. Kloostermop Reply
    10/10/2011 at 08:00

    Wat een super foto’s, je wilt gelijk een hap nemen van elk ‘plaatje’ ;) haha. Super ook om te lezen dat jullie zo genieten! En die tip van ergens eten waar het niet mooi is en waar alleen Chinezen zitten is een hele goede! Is ook wel van toepassing op andere landen denk ik, maar dan moet je natuurlijk kijken of de desbetreffende ‘locals’ er zitten, want Chinezen zijn natuurlijk overal te vinden ;)

    • Claudia Reply
      10/10/2011 at 09:05

      Haha, helemaal eens! Eigenlijk vind ik dat in ieder land het leukste.

  11. Lauradenkt Reply
    10/10/2011 at 11:48

    Haha wat grappig zeg dat mensen dan hele gerechten gaan terugschrijven. Lijkt me allemaal wel lekker, krijg al honger als ik er naar kijk!

    • Claudia Reply
      10/10/2011 at 13:28

      Haha, ja! Helaas zijn die tekens nog steeds onbegrijpelijk voor ons. Gelukkig is het hier al bijna dinertime ;-)

  12. Josien Reply
    10/10/2011 at 22:46

    jumjum lekker… die ervaring had ik ook ! ik heb nog nooit zoveel tapas-chinees zonder vlees gegeten, vooral de goed gebakken tofu was heerlijk in Shanghai. Zijn jullie al onderweg naar de panda’s ?

    Liefs !

    • Claudia Reply
      12/10/2011 at 03:14

      Ah te gek hè? Ik moest ook aan jou denken! De panda’s waren te zoet. Echt heel lief. <3

  13. Pingback: Eten in China | Pim en Jiska

Leave a Reply

Cancel reply

Over ons

Als wij het kunnen, kun jij het ook. Wil je op wereldreis of ga je een lange reis maken? Zoek je inspiratie, steun en een flinke duw in de rug?

Wat begon met een blog over onze wereldreis (2011-2012), groeide uit tot een van de eerste succesvolle Nederlandse reisblogs. Nu wonen we in Oslo en reizen we ons nog steeds helemaal suf.

Op Backpackgek.nl vind je alles over onze voorbereidingen voor de wereldreis, budget, reisverhalen, tips, ervaringen, advies en heel veel inspiratie.

  • Lees meer over ons!
  • Nieuw hier?

Zoeken

Meest gelezen

Wereldreisverzekering nodig?

wereldreisverzekering

Laatste reacties

  • Patrick on Mijn 6 favoriete reisvloggers
  • Ingrid post on Tips voor de wandeling naar Preikestolen / de Preekstoel in Noorwegen
  • Chayenne on Paan kauwen in India
  • Rozanne Van Heiningen on Reminder voor mezelf: waarom we in Noorwegen wonen
  • Marie on Yoga via Zoom – hoe werkt dat?

Volg ons!

@Backpackgek volgen

Adverteren op backpackgek.nl?

Lees meer over advertentiemogelijkheden

Claudia’s Coaching en Yoga

Claudia is Holistic Health Coach en Yoga lerares en schrijft over gezond eten en je goed voelen op haar eigen website.
BlogSociety
Facebook Twitter Instagram

Tags

afrika azië baby backpacken bagage boeken budget china drinken eten europa familie favorieten gezin india inspiratie interview kamperen natuur nieuw-zeeland noorwegen oslo persreis portugal reisblog reistips reisverhalen reizen review roadtrip spanje sri lanka stedentrip surfen thailand tips vakantie vegetarisch video voorbereiding wereldreis wereldreizigers winactie yoga zuid-afrika
op wereldreis

Copyright © 2017 · Backpackgek – De reisblog van twee backpackers op wereldreis – Reisverhalen | tips | ervaringen | advies | inspiratie, All Rights Reserved.

Backpackgek.nl maakt gebruik van cookies. Je kunt deze cookies uitzetten in de browser. Close