Skip to content

6 oktober 2011 - door

27

Wat kost de Transmongolië Express?

Wat kost de TM-Express

Een droomreis, zo stond de Transmongolië Express bij ons bekend. In dit artikel een overzicht van onze belevenissen tijdens deze prachtige reis. En tenslotte ook: wat kost de Transmongolië express?

Peking, Mongolië, Mantsoerië of Siberië Express?

De lange treinreis die in Moskou begint en in Vladivostok of Peking eindigt heeft vele namen. En dat is bepalend voor de route die wordt afgelegd. We zetten de mogelijkheden nog even op een rijtje.

1. De Transsiberië Express
Deze wordt vaak gebruikt als de verzamelnaam voor alle routes tussen Moskou en Peking en Moskou en Vladivostok. De Transsiberië Express is officieel de reis van Moskou via Irkutsk naaar Vladivostok.
2. De Transmongolië Express
Dit was de treinreis die wij hebben gevolgd en tevens de meest toeristische. Deze treinreis gaat van Moskou via Irkutsk, via Ulaan Baatar naar Peking.
3. De Transmantsoerië Express
Deze treinreis gaat van Moskou via Irkutsk naar Peking. Deze treinreis gaat niet via Mongolië en je hoeft dan ook geen visum voor Mongolië te hebben.
4. De Peking Express
De onofficiële naam die de treinreis in Nederland heeft gekregen.

Onze ervaringen

We hebben onze ervaringen over de Transmongolië Express in een aantal artikelen beschreven:

 

Kosten

Wat kost de Transmongolië Express? Dat is een vraag die veel mensen ons al stelden. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van hoe je je reis indeelt, hoeveel tijd je erover gaat doen, alles zelf apart gaat boeken en hoe luxe je wilt reizen.

Wij boekten een 13-daagse reis waar de volgende zaken inzaten:

 • Taxi van vliegveld in Moskou
 • Hostel in Moskou
 • Treinrit Moskou – Irkutsk
 • Overnachting Listvjanka (Baikal meer)
 • Overnachting Irkutsk
 • Treinrit Irkutsk – Ulaanbaatar
 • Taxi van Ulaanbaatar naar Gerkamp
 • Twee overnachtingen Gerkamp
 • Taxi van Gerkamp naar Ulaanbaatar
 • Overnachting Ulaanbaatar
 • Treinrit Ulaan Baatar – Peking
 • Visa voor Rusland (incl. uitnodiging), Mongolië en China

De kosten van onze reis (per persoon):
Trans Mongolië Express treinreis (zonder visa): € 1037
Visa Rusland, Mongolië, China: € 235
Totaal: € 1272 (per persoon)

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
27 Reacties Reageer
 1. Oct 6 2011

  Ha, te gek. Die gaat in de favorieten. Bij welke organisatie boekten jullie? En hoe lang duurde het aanvragen van de visa voor deze landen? Bedankt!

  x Nienke

  Reply
  • Oct 8 2011

   We hebben onze reis geboekt bij Trans-Sputnik. Er zijn ook organisaties waar je losse tickets kan boeken, maar daar heb ik geen ervaring mee.
   De visa’s hebben we via een bemiddelingsbureau gedaan, we waren onze paspoorten vier weken kwijt.

   Reply
   • Jaap
    Aug 15 2012

    Hoi!

    Ik en mijn vriendin willen ook graag de transmongolie express doen, maar hier staat hij voor 499 euro op internet bij trans-sputnik. komen daar nog zoveel extra kosten bij? ik zag dat jullie meer dan duizend betaald hebben…

    groet

    Reply
    • Aug 28 2012

     Hoi Jaap,

     Wij hebben de 13-daagse reis gedaan, inclusief verblijf, soms eten en vervoer/transfers. De treinreizen die ik voor 499 op internet zie staan zijn alleen voor de treinreis en met andere stops.

     Wij hebben de volgende stops gehad: Moskou – Irkoetsk – Ulaanbaatar – Beijing. Die staat voor € 599 geadverteerd, maar is nog steeds zonder uitstapjes (Baikal meer, Terelj kamp in Mongolië) en zonder accommodatie en vervoer. We hebben 6 overnachtingen gehad (waarvan 3 volpension). Let op dat de kosten in Moskou behoorlijk kunnen oplopen als je het zelf regelt.

     Wij hebben gekozen om het georganiseerd te doen, maar je kunt het ook zelf regelen.

     Reply
 2. Chantal
  Oct 6 2011

  Ha Freek en Claudia,
  goed artikel weer. Ik ben inderdaad ook benieuwd waar jullie geboekt hebben en of deze organisatie beviel?
  En gaan jullie ook nog zo’n zelfde soort artikel schrijven over het regelen van de Tibet-trip? Kosten, al vanuit Beijing regelen of pas in Chengdu, dat soort dingen. Altijd handig om ervaringen van anderen te lezen. Bedankt alvast!
  Groetjes, Chantal

  Reply
 3. Oct 6 2011

  Gaaf, hoor (: Ik blijf mijn ogen uitkijken naar al jullie avonturen!

  Reply
 4. Oct 8 2011

  goed om te weten.

  Reply
  • Oct 9 2011

   als je nog meer wilt weten… vraag gerust!

   Reply
 5. Oct 8 2011

  Nice! Goede info!

  Reply
 6. Dianne
  Apr 19 2012

  hey!
  Ja dit is een reis die ik graag met mijn vriend wil doen!
  het lijkt ons zo gaaf! vooral de trans mongolie express :-)
  Hebben jullie nog tips? de do en don’s voor die treinreis?
  Ik hoop over 1,5 jaar deze reis te kunnen doen en dan na China ook nog naar cambodja en weer terug naar Thailand!! tenminste is nu nog een idee. Hopelijk valt het ook uit te voeren :-) altijd leuk om jullie ervaringen te lezen!!

  Reply
  • Aug 28 2012

   Hoi Dianne,
   sorry voor de late reactie, hij is blijkbaar aan mijn aandacht ontsnapt. Do’s & Dont’s voor de treinreis;

   Do: Geniet van de reis, neem wodka en/of spelletjes mee, koop lekkere dingen op het station. Lees ook onze ervaringen in de trein:
   http://www.backpackgek.nl/het-leven-in-de-transmongolie-express/

   Dont’s: zorg dat je op tijd weer in de trein bent als je uitstapt (in de trein staat aangegeven hoe lang hij stopt) – er klinkt geen fluitje als hij weer door gaat rijden, zorg dat je goed op de hoogte bent van de tijden en in welke tijdzonde die staan weergegeven (alles in Rusland staat in moskou tijd, alles in Mongolie op ulaanbaatar tijd, alles in China in Peking tijd), pas op met vervelende mede-passagiers.

   Reply
 7. Bente
  Aug 6 2013

  Hey! Ik ben ook aan het kijken voor deze reis! Slaap je altijd in een 4 pers ruimte of zijn er ook 2 pers mogelijkheden? Weet je daarvan de eventuele kosten? Groetjes!

  Reply
  • Aug 6 2013

   Heel veel success! Geen idee hoeveel de treinreis nu kost, maar er zijn tal van aanbieders die je daarbij kunnen helpen. De prijs hangt natuurlijk erg af van hoelang de reis duurt, wat inclusief is en hoeveel luxe je wilt. Veel success alvast!

   Reply
  • Nicole
   Nov 25 2013

   Er zijn ook 2 pers mogelijkheden, die zijn alleen heeeel wat duurder! Gr nicole

   Reply
 8. Judith
  Aug 28 2013

  Hej Freek!

  Leuk artikel om me mee te oriënteren op de kosten..

  Ik was benieuwd hoe jullie je reis zijn begonnen.. In Moskou natuurlijk..
  Zijn jullie daarheen gevlogen? Dan komt er nog 200 euro pp voor een ticket Moskou bij op toch? En vanaf Beijing? Terug met het vliegtuig?

  Reply
  • Aug 29 2013

   Je kunt de reis ook vanuit Utrecht starten met de trein! We zijn onderweg wel een aantal mensen tegengekomen die het vliegtuig terug namen vanuit Beijing. Onze terugreis had iets meer voeten in aarde; via china, tibet, nepal, thailand, en nog veel verder; maar daar kun je op ons blog alles over lezen :-)

   Reply
 9. Hanneke
  Aug 30 2013

  Hoihoi, wat waren jullie ongeveer kwijt qua kosten tijdens de treinreis voor eten en drank? Zondag pakken wij de trein, dan weten wij ongeveer wat we moeten pinnen in Moskou!
  Grtz

  Reply
  • Aug 31 2013

   Alvast veel plezier! Ik denk dat ik je niet echt verder kan helpen op dit gebied, het hangt echt af van hoe lang je gaat, waar en hoe lang je daar gaat stoppen en wat je verder onderweg gaat doen. In de trein zelf kun je overigens weinig kopen, op de perrons natuurlijk wel het een en ander… zorg alleen wel dat je weet wanneer de trein weer gaat rijden want er wordt niet gewaarschuwd!

   Reply
 10. saqib
  Nov 6 2013

  dag freek,
  ik hoop dat je me hiermee kan helpen, want we zijn van plan in de winter van 2014 de treinreis te boeken van moskou naar de andere kant van rusland. we zijn met zn vieren; ik, mijn vrouw en 2 kinderen van 6 en 8. kunnen wij alles inbegrepen regelen zoals treinreis, overnachtingen in hotels, ontbijt tot maaltijden, want ik heb alleen 4000 euro over voor deze belevenis.
  omdat ik 2 kinderen heb, zouden wij gewoon eigen cabin in de trien willen hebben.
  de prijzen op de internet maken me niets wijs, omdat u al meegemaakt heeft, is dat haalbaar voor mij of niet. ik hoop dat u mij hierbij beetje kan helpen.

  groetjes

  malik

  Reply
  • Nov 13 2013

   Hoi Saqib, ik ben bang dat ik je niet echt verder kan helpen. Ik begreep dat wel dat je de tickets ook los (en dus goedkoper) kunt boeken, dan moet je wel zelf alle accomodatie, vervoer en eten zelf organiseren. Op het internet zijn een hoop aanbieders/reisbureau’s te vinden. Veel succes met de zoektocht!

   Reply
  • Nicole
   Nov 25 2013

   Hallo. Per toeval zag ik deze reactie. Een cabine met 4 personen is mogelijk. Probeer Tiara Tours als reisorganisatie eens, zij kunnen alles voor je regelen en ook alles inbegrepen! Gr nicole

   Reply
 11. Thijs
  Mar 9 2014

  Beste Freek,

  Jullie hebben een hele leuke blog bijgehouden en mij nog enthousiaster gemaakt voor de reis die ik (zeer waarschijnlijk) deze zomer zal gaan maken.

  Ik zag op jullie complete reiskaart dat jullie ook naar Tibet zijn gegaan met de trein. Is het mogelijk om deze reis zonder allerlei korte termijn aanvragen in Beijing te boeken. Ik weet namelijk zelf niet hoe lang ik mijn vakantie kan maken en vind het dus erg riskant om erg ver van tevoren te gaan boeken.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,
  Groeten Thijs

  Reply
 12. Eveliene
  Mar 11 2014

  Gaaf!
  7 julivertrek in vanuit Moskou naar Beijing.
  Met een tussenstop in Ulaanbaatar en 2 overnachtingen in een Gertent. Ik ben zo benieuwd.
  Vanuit Beijing wil ik dan naar ZO Azie of met mijn working-Holiday meteen door naar Australie!
  De kosten voor de visa zijn nu wel een stukduurder geworden dan jullie hadden. hadden jullie deze ook vis Yourvisa?
  Mochte. Er nog tips zijn, ik lees ‘t wel!

  Gr’s Eveliene

  Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties