Skip to content

30 mei 2011 - door

16

Waar gaan wij eigenlijk heen: de lijst met bestemmingen tot nu

Route

Aan welke landen denk je als je een wereldreis wilt gaan maken? Eerst lijkt het wel alsof je alle landen kunt bezoeken in een jaar, maar helaas is dat niet zo. Lees hier wat wij al vast hebben gelegd en hoe het eerste deel van onze wereldreis eruit gaat zien.

De Transmongolië express

En dat is gelijk de reden waarom we op 4-09-2011 weggaan. De Peking Express was eerst eigenlijk nog niet in beeld. Op een vakantie in Australië kwamen we echter twee wereldreizigers uit Zwitserland tegen en inspireerden ons met de mooie verhalen over deze mooie treinreis. Na wat onderzoek kwamen we uit bij  ‘Trans Sputnik’ en hebben daar onze reis geboekt. Omdat we, gaar van de vele dagen treinen, niet teveel tijd kwijt willen zijn aan accommodatie zoeken, kozen we voor een reis waarbij de eerste accomodaties al geboekt zijn. We hebben nu gekozen voor een 14-daagse reis, die ook door Mongolië gaat: de Transmongolië Express. Zeven dagen in de trein, met veel wodka, en tussendoor stappen we uit in het Siberische Irkoetsk aan het Baiklameer en de Mongoolse hoofdstad Ulaan Bataar. Binnenkort uiteraard nog veel meer over deze droomreis.

Wat hebben we verder vastgelegd?

Je zou in een jaar toch tijd zat moeten hebben om alles te zien wat je wilt? Ja, maar je moet wel kiezen wat je dan wilt zien. Ondanks dat we onze afstand in het vliegtuig willen beperken, moeten we wel wat vast gaan leggen. Een vliegticket kun je meestal maar beter vroeg boeken om een goede prijs te krijgen.
Onze reis ziet er nu ongeveer zo uit:
Het eerste deel van onze reis. We hebben hiervoor de volgende tickets geboekt: Amsterdam – Moskou, Moskou – Peking (trans Mongolië express), Kathmandu – Bangkok, Bangkok – Christchurch, Christchurch – Kuala Lumpur.

Hoe ziet onze verdere reis eruit?

We hebben inmiddels een lijstje met landen die we sowieso gaan bezoeken. Daarmee zullen we drie werelddelen doorkruizen, maar er zijn er nog vier te gaan:
- Afrika
- Zuid-Amerika
- Noord-Amerika
- en…: Antarctica!

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
16 Reacties Reageer
 1. Jun 3 2011

  Wat een spannende reis gaan jullie maken. Echt te gek. Ik houd ook enorm van reizen en vind het leuk om te lezen hoe de voorbereidingen in zijn werk zijn gegaan. Bedankt voor jullie bezoekje bij mij. Erg leuk!

  Reply
  • Jun 5 2011

   Thanks voor je leuke reactie Sanne! Dat motiveert ons om lekker door te gaan. We blijven je zeker volgen.

   Reply
 2. Jun 4 2011

  Kijk uit in Ulaan Baatar. Vrijwel iedereen die daar uit de trein stapt wordt meteen gerold. Toen mijn vriend uit de trein stapte was ook hij direct de pineut. Ze lopen tegen je aan en dan word je van achteren gerold. Een paar minuten later werd z’n portemonnee weer voor z’n voeten gegooid. Alle pasjes er nog in, dollars eruit. Later bleken nog veel meer mensen gerold te zijn. Het heeft hem er niet van weerhouden een mooie rondreis te maken daar, op een kameel. Mochten jullie dat ook van plan zijn: neem een kussen mee!

  Reply
  • Jun 5 2011

   Thanks voor de goede tip Charlotte. Wat vervelend dat jouw vriend meteen de pineut was. Dat lijkt me niet zo leuk aankomen.. Ik kan me zo voorstellen dat iedereen een beetje verdwaasd de trein uitkomt, dus het is zeker goed dat we het van te voren weten.

   Dat een kussen handig is op een kameel hebben wij ook in Marokko mogen ervaren.. Kamelen zijn niet zo comfortabel.. haha.

   Reply
 3. Alex Rasing
  Jun 22 2011

  Geweldig mooie reis. En als jullie toch kiezen voor Afrika, dan is de Okavango delta in Botswana een absolute aanrader. Daar is de natuur geweldig. Daar kan je nog slapen met de olifanten en nijlpaarden om je heen. Enne vergeet dan ook de Raft op de VIctoria Waterfalls niet. Als ik er weer aan terug denk, wil ik gelijk de koffers gaan pakken.

  Geniet ervan. Ik zal julle blog trouw volgen. Hij staat al onder mijn favorieten

  Reply
  • Jun 23 2011

   Slapen met de nijlpaarden is inderdaad geen verkeerd vooruitzicht inderdaad, hopelijk snurken ze niet al te hard :-).

   Afrika staat nu nog als continent op het lijstje, we hebben dus nog geen precieze route voor ogen.

   En eigenlijk moeten de victoria falls ook op ‘onze bucketlist’ (http://www.backpackgek.nl/onze-bucketlist/)…

   Je kunt in ieder geval op ons blog lezen of we daar ook uitkomen!

   Reply
 4. Jul 5 2011

  Super leuk dit zeg! Dus de reis gaat 14 dagen duren als ik het goed begrijp? Dat wordt een flink stuk reizen in 14 dagen! :)

  Reply
  • Jul 5 2011

   Hoi Rowin, De Transmongolie express duurt 14 dagen, maar dan zijn we nog maar in Peking ;-)

   Reply
 5. Jul 7 2011

  Wat gaan jullie een geweldige reis maken! Ik ben al benieuwd naar de verhalen en de foto’s.

  Reply
  • Jul 7 2011

   Hoi Kimsje, bedankt voor je reactie! We hopen inderdaad mooie verhalen te mogen delen op onze site :-)

   Reply
 6. martine
  Jul 12 2011

  Hey Backpackgekken

  Hebben jullie al een plan voor Tibet? Wij komen de 13e aan in Beijng, daar een dag of 5 en dan met de hemeltrein. Ik neem aan dat jullie daar dan net aankomen? Ben nu aan het uitvogelen waarheen en met welke organisatie.

  Grtz Martine

  Reply
  • Jul 13 2011

   Hoi Martine! Wat een heerlijk vooruitzicht hè? Ik denk dat jullie een stukje op ons voor gaan lopen, want wij komen pas op 16 september aan in Peking en reizen eerst even door China (waarschijnlijk via Xian naar Chengdu en omgeving). We gaan dan waarschijnlijk vanuit Chengdu met de trein naar Lhasa. Ik weet dat dit een bekend hostel in Chengdu is dat de visa en tour (omdat je niet zelfstandig mag reizen in Tibet) kan regelen: Sam’s Guesthouse.

   Boeken jullie vanuit Peking?

   Reply
   • Jul 25 2011

    Ben met snowlion aan het overleggen wat er mogelijk is, we willen ook wat hiken, de Ganden-Samye trek en nog iets van EBC naar Tingri, een of meerdere dagen. Zo’n 16 tot 18 dagen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat!
    Als ik het programma rond heb ga ik nog wel kijken of er mensen mee willen, scheelt toch weer in de prijs.
    De trein wil ik via een guesthouse in Beijing boeken. Schijnt nog wel lastig te zijn zelf te doen.

    Jullie nog 41 dagen, spannend!

    Reply
    • Jul 26 2011

     Wat een geweldig vooruitzicht. Ik blijf jullie in de gaten houden en heel veel succes met de voorbereidingen!

     Reply
 7. Jul 29 2011

  Hoi backpackgekken!
  Wat een leuk vooruitzicht! Wij zijn nu 2 maanden terug en zijn nu aan ‘t acclimatiseren. :-) Wij zijn begin sept vorig jaar vertrokken en groot deel van jullie bestemmingen aangedaan. Erg leuke site hebben jullie. Heel veel fun en geniet ervan! Misschien kun je nog inspiratie opdoen… Onze site is: deefennoortje.shareyourstory.nl

  Veel plezier
  Dave

  Reply
  • Jul 29 2011

   Hi Dave, wat een toffe reactie, thanks! Jullie hebben ook een geweldige reis gemaakt zeg.. wauw. Dit is lekker leesvoer voor in het weekend en geeft ons zeker inspiratie.

   Blijf je ons volgen?

   Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties