Skip to content

24 oktober 2011 - door

12

Thee in China

IMG_1221

Chinezen drinken thee, liters thee. Het is lekker, gezond en is een fijne sociale activiteit. Wij doen graag met de Chinezen mee.

Hoewel het alcoholpercentage van bier nooit boven de vier procent uitkomt, drinken Chinezen hun thee wel graag lekker sterk. Ze laten de theeblaadjes rustig trekken tijdens een spelletje Mahjong en vermaken zich zo een hele middag met goed gezelschap, verse thee en een enorme thermoskan met heet water.

De thee gaat overal mee naar toe. We zagen in de stad, in de dorpjes, in de bus en de trein de meest uiteenlopende theebekers. Van eenvoudige plastic versies tot prachtige glazen versierde thermosbekers.

+

Een dag geen thee is een dag niet geleefd.

Wij gaan gemakkelijk mee in deze fijne gewoonte. We drinken jasmijnthee tussen de Chinezen in het park, nemen onze eigen theeblaadjes mee in de trein en krijgen al een goede radar voor de watertaps onderweg om onze bekers bij te vullen.

We ontwaken met thee, drinken liters door de dag heen en drinken, na de nodige lichte biertjes, nog een theetje voor het slapengaan. Morgen begint de heerlijke gewoonte weer opnieuw.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
12 Reacties Reageer
 1. Oct 24 2011

  Aaaah wat lekker man! Ben net klaar met lunchen hier en ga maar eens een theetje op jullie drinken ;). BTW wat is jullie aanrader? Jasmijn, wit en groen zijn natuurlijk bekend, maar nog andere exotische aanraders? Ben benieuwd!

  Reply
  • Oct 24 2011

   Haha, proost! Jasmijnthee was toch de favo (net als van de Chineesjes). Ik werd vooral blij als er mooie bloemblaadjes van de jasmijn in dreven.

   Reply
 2. Kalle
  Oct 25 2011

  Proost! Ik heb me in Korea net verbaasd over de VELE koffiehuizen (in goed Engels coffeeshops, maar dat klinkt voor NL’ers raar). In t centrum heb jer ongeveer iedere 30 meter één, van goed tot zeer goed!

  Wanneer zijn jullie in Bangkok? Ik nodig jullie bij deze uit voor een kopje koffie, thee, biertje of alledrie. Als je een datum hebt, let me know.

  Veel plezier!

  P.S. Zoals ik eerder zie: neem je zwemspullen mee. Zeker nu met de overstromingen…

  Reply
  • Oct 26 2011

   Wat een grap! Wij zijn er half november, maar de plannen staan een beetje op losse schroeven door die hoosbuien bij jullie ;-). Waarschijnlijk gaan we nu direct door naar Laos of Birma. Heb jij nog droge voeten?

   Reply
 3. Bas
  Oct 25 2011

  Hoi Freek en Claudia,

  Ik wist helemaal niet dat jullie een blog bijhouden van jullie belevenissen. Leuke berichten en goed geschreven!

  Wat is het volgende land waar jullie naartoe reizen?

  En staat Spanje ook nog op het programma?

  Groeten,
  Bas.

  Reply
  • Oct 26 2011

   Hoi Bas, wat leuk, veel dank! Na Nepal staan Thailand, Birma en Laos waarschijnlijk op het programma. Spanje voorlopig nog niet, maar dat kan altijd veranderen :-)

   Reply
 4. Oct 26 2011

  Hmm, lekker al die thee. Ik vind jullie er trouwens leuk uit zien samen :)

  Reply
 5. Oct 26 2011

  ik kan de green tea wel waarderen!

  Reply
 6. Suus van der Goot
  Oct 26 2011

  Ja heerlijk! Neem je thermoskan mee? Geniet! X

  Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties