Skip to content

Over Claudia

Ik ben Claudia van Tunen. Ik werd 27 jaar geleden geboren in Wormerveer, een Zaans dorp vlakbij Amsterdam. Onder de rook van de cacaofabriek ontstond mijn liefde voor chocola. De heerlijke tijd in de Zaanstreek herinner ik me vooral als een periode van buiten spelen in het park, concerten bezoeken, schaatsen en luie strandavonden.

Vanaf het moment dat ik kon lezen, verraste ik de bibliotheekdames bijna dagelijks met mijn bezoek. Ze dachten dat ik aan slapeloosheid leed of de boeken alleen maar doorbladerde, maar nee, ik verslond boeken. Ook begon ik tientallen keren aan mijn eigen boek, maar dat waren eigenlijk gewoon dagboekjes waar ik mijn dagdromen opschreef.

+In Australië

Ik studeerde Communicatiewetenschap in Amsterdam, focuste me op journalistiek en effecten van mediaberichten en schreef mijn scriptie over de invloed van media op het overheidsbeleid ten aanzien van Darfur. Tijdens en na mijn studie werkte bij PCM Uitgevers (nu De Persgroep) aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, schreef ik artikelen over muziek voor 3VOOR12 en vervolgens maakte ik de overstap naar een groot internationaal communicatieadviesbureau.

In mijn vrije tijd genoot ik van Amsterdam, het strand en onze reizen. Mijn leven zou niet zo leuk zijn geweest zonder Freek, mijn lieve familie en vrienden, muziek, boeken, foto’s, hardlopen, yoga, koken en eten.

Nu ben ik mijn droom aan het waarmaken en is het tijd om samen met mijn grote liefde mijn grootste passies, reizen en schrijven, met elkaar te combineren. Na een geweldig avontuur over de hele wereld, doen we dit nu in Oslo, Noorwegen. Een geweldig leven!

Ik ben als freelance journalist beschikbaar voor reisverhalen, -artikelen en -reportages.

Bekijk hier alle posts van Claudia.