Skip to content

Over ons

Backpackgek is de reisblog van twee backpackers op wereldreis. Hier vind je onze reisverhalen, reistips, ervaringen, adviezen en inspiratie.

 

Dit is het verslag van onze wereldreis, die in september 2011 begon met de Transmongolië Express. Wij trokken door Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Afrika en eindigden in Oslo, Noorwegen. Hier lees je alles over onze ervaringen aan de andere kant van de wereld en ons nieuwe leven in Oslo.

Ook vind je hier informatie over voorbereidingen voor een backpacktrip of wereldreis, zoals reisbudget, inentingen, reisverzekering, bagage en natuurlijk heel veel voorpret.

Wie zijn jullie?

Backpackgek is opgericht door Freek en Claudia. Wij lieten onze lieve familie en vrienden, ons werk en huis in Amsterdam achter voor een lange wereldreis.

Claudia gleed vroeger al met haar vinger over de wereldbol in haar slaapkamer en Freek woonde op jonge leeftijd al een jaar in India. Vanaf het moment dat wij bij elkaar zijn, praten we dus over lange, verre reizen. We maakten samen korte reizen binnen Europa en naar Thailand, Mexico, Australië en Marokko. Na jaren sparen wordt onze droom eindelijk werkelijkheid: samen op wereldreis.

Waarom Backpackgek?

Een lange reis maak je niet zomaar. Daar gaan maanden, soms jaren, van voorbereiding aan vooraf. Een wereldreis voorbereiden is namelijk meer dan alleen een verlanglijstje maken van landen en reisverhalen lezen. Wij kregen ook te maken met serieuze zaken, zoals het reisbudget, de route, verzekeringen en belasting. Deze nuttige informatie houden we niet voor onszelf, delen we hier met jullie.

Ook delen we graag onze reisinspiraties en reistips om jou ook enthousiast te maken voor een backpacktrip of om je even weg te laten dromen tijdens een saaie kantoordag. Hopelijk krijg je net zoveel reiskriebels als wij en komen we je onderweg ergens tegen.

Missie?

Eindeloos reizen.

Wij willen de wereld zien, ontdekken, ervaren, leren van onbekende mensen en culturen, de hoogste bergen beklimmen en de diepste zeeën duiken en iedereen inspireren een backpack in te pakken en hetzelfde te doen.

Contact

Heb jij vragen, opmerkingen of wil je iets met ons delen? Wij vinden het geweldig om iets van jullie te horen en mailen iedereen terug. Klik hier voor onze contactpagina of mail ons direct .

Ook kun je lezen wat anderen over ons schrijven op onze pagina ‘In de media‘ en helpen we nieuwe lezers graag een stukje op weg.

Adverteren

Adverteren op Backpackgek.nl ? Bekijk hier de mogelijkheden of mail ons direct .