Skip to content

21 juli 2012 - door

8

De 7 dingen die ik het meest ga missen van Azië

Missen aan Azië

Het is middenin de nacht en we laten Mumbai in het donker achter ons. Nog even kijk ik om als we het vliegtuig instappen. “Dag India”, fluister ik. Dan stijgen we op en wordt India steeds kleiner. Een nieuw hoofdstuk van de wereldreis ligt voor ons. Wat ga ik het meeste missen van Azië?

Terwijl India langzaam onder ons verdwijnt, kan ik moeilijk bevatten wat er gaat gebeuren. We zijn al negen maanden onderweg en daarvan trokken we acht maanden door Azië. We backpackten door Mongolië, China, Tibet, Nepal, Thailand, Myamar, Laos, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka en India en genoten van ieder land.

Nu zijn we onderweg naar een andere wereld: Afrika. Straks landen we in Nairobi, de hoofdstad van Kenia en start een nieuw avontuur. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe ontdekkingen, mensen, culturen en natuurlijk… safari.

+De heilige grond van Tibet

De heilige grond van Tibet

Mijn gedachten zijn nu nog even in Azië. Wat ga ik meeste missen van dit fantastische continent?

Het eten

Pad Thai, Indiase curry, Nepalese momo’s, Indonesische gado gado, Chinese noodlesoep, kokosnootsambar uit Sri Lanka en liters chai: Azië was een eetparadijs.

Boekwinkels vol zweefboeken

In Bangkok en India kon ik uren dwalen door de boekwinkels voor spotgoedkope boeken over yoga, meditatie en andere zweverigheden.

Alles kan, altijd

In het holst van de nacht wat te eten halen? Op de bonnefooi in een bus springen? Afdingen op alles? Shoppen voor budgetprijzen? Het kan allemaal in Azië.

Cultuur en religie

We hebben talloze tempels gezien en konden er geen genoeg van krijgen. De boeddhistische en hindoeïstische rituelen raakten ons steeds weer.

Veiligheid en gemak

In al die maanden heb ik me nooit onveilig gevoeld, zijn we nooit beroofd en was het reizen vaak behoorlijk eenvoudig. We reisden met alle mogelijke vervoermiddelen en duur was het nooit.

Mensen

De enorme vriendelijkheid van de Aziaten zullen we nooit vergeten. Nog steeds vertellen we mensen over de grote lach van de mensen in Myanmar, de grappen en grollen in Laos en de fascinerende Indiërs.

Yoga

In vrijwel alle landen die wij bezochten vond ik inspirerende yogaleraren en na de week in de ashram in India zal ik flink moeten afkicken. Nu ga ik, gewapend met mijn yogamat, de spirit vasthouden in Afrika.

+Yogi en Yogini

Yogi en Yogini op de laatste dag in de Ashram

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
Lees meer over Azie, Bestemmingen, India
8 Reacties Reageer
 1. Jan uit Zeeland
  Jul 21 2012

  Heel veel reisplezier ,in een ander wereld deel .Elk wereld deel heeft zijn eigen voor en nadelen ,en dat verschild dan ook weer per land .Ik vind Azié super ,en zo heeft ieder een zijn eigen voor keur .

  Reply
  • Jul 22 2012

   Dankjewel Jan! Afrika is fantastisch, dat geloof ik helemaal. Onze verhalen komen eraan.

   Reply
 2. ivana
  Jul 21 2012

  Klinkt allemaal inderdaad heel goed. Maar hey niemand zegt dat je nooit meer mag terugkomen ;).

  Reply
  • Jul 22 2012

   Yeah, gelukkig! Ik kijk nu al uit naar een terugkeer. Wat een heerlijk deel van de wereld.

   Reply
 3. Jul 22 2012

  Ik kan het met voorstellen! Maar ik ben er zeker van dat Afrika ook zo zijn charmes heeft.

  Reply
  • Jul 22 2012

   Helemaal mee eens. Een nieuw deel van de wereld is ook weer erg goed voor de reisspirit. Het zet de zintuigen weer helemaal op scherp.

   Reply
 4. Jul 22 2012

  en wat zien jullie er lief, puur en gelukkig uit!!!

  Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties