Skip to content

14 januari 2012 - door

4

Backpackgek ontmoet I am a Backpacker

I am a Backpacker in Bangkok

Hilda Spoormaker sprak talloze backpackers voor het boek I Am a Backpacker. Ze nodigde ons uit in Bangkok en bezorgde de ons een relaxte en inspirerende dag.

Hilda bracht eerder dit jaar I Am a Backpacker uit. In dit boek laat ze honderd backpackers aan het woord in Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Thailand, Engeland en Nederland. De reizigers vertellen over hun ervaringen, reismotivaties, eten en hoogte- en dieptepunten. Wij bespraken dit boek al eerder op Backpackgek.nl en waren dan ook direct enthousiast toen Hilda ons uitnodigde voor een ontmoeting in Bangkok.

Dat Hilda als geen ander weet wat backpackers nodig hebben, wordt ons direct duidelijk. Ze ontvangt ons in haar tijdelijke appartement in Bangkok met bruine broodjes met oude kaas en terwijl we direct honderduit praten over haar reizen en de onze, stopt ze onze vuile was in de wasmachine. Ze wijst ons het zwembad op het dak, we maken kennis met haar vrienden en familie en genieten met elkaar van het verfrissende water en het uitzicht over de drukke wereldstad.

Thuis


Wij hebben die dag het gevoel dat we even thuis zijn. Na het zwemmen zitten we rozig met opgetrokken benen op de bank en na een koud biertje gaan we met de hele familie uit eten. Hoewel we deze mensen pas één dag kennen, voelen wij ons onderdeel van de familie.

Het afscheid bestaat uit warme knuffels en alsof het allemaal nog niet genoeg was, drukt Hilda me een cadeautje voor mijn verjaardag in mijn handen. Echte cake en Haagse Hopjes. Wat een warmte, wat een hartelijkheid.I Am a Backpacker is een heerlijk voorpretboek als je zelf op reis gaat en een mooi cadeau voor andere reisgekken. Je kunt het boek bestellen bij Bol.com.

Meer informatie over het boek, de makers en de uitgeverij vindt je op de website van het boek en de uitgeverij.


Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
4 Reacties Reageer
 1. Jan 14 2012

  hehe, mooi “en terwijl we direct honderduit praten over haar reizen en de onze, stopt ze onze vuile was in de wasmachine.” :)

  Reply
 2. Jan 16 2012

  Wat supercute!!!

  Reply
  • Jan 17 2012

   Puur backpackersgeluk met fijne mensen.

   Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties