Skip to content

17 juli 2012 - door

7

Backpackgek interviewt Yvette in Australië

Backpackgek interviewt Yvette

Yvette won de ultieme droom: een enorme reis door Australië. Op dit moment is ze al vijf maanden onderweg en is ze in West Australië. Lees hier ons interview met deze geluksvogel.

Wie ben jij en waar ben je nu?

“Ik ben Yvette, 24 jaar en woonde in Utrecht. Ik studeerde Communication and Media Design toen ik op Facebook een prijsvraag zag om een reis naar Australië te winnen. Nu, vijf maanden later, ben ik in West Austrailë aan het genieten van mijn gratis reis! Ik heb mijn stage gelopen bij Columbus Magazine en ben altijd al gek op reizen geweest. Iedere vrije periode probeer ik op reis te gaan en zo hoop ik stapje voor stapje de hele wereld te ontdekken.”

Hoe ben je daar beland?

“Ik was bezig een artikel over Australië te schrijven toen ik op Facebook een link naar een prijsvraag zag om gratis naar OZ te mogen. Ik klikte erop en het bleek van een Australisch reisbureau te komen. Ze zochten een backpacker die zes maanden lang door heel Australië reist en daarover blogt. Je moest een video maken om mee te doen en vervolgens zoveel mogelijk likes verzamelen. Na een spannende periode van afwachten werd ik via Skype gebeld dat ik de winnaar was! Ik moest meteen mijn studie stopzetten en uit mijn kamer verhuizen, want mijn reis zou over vier weken beginnen. Ik kon het in het begin niet helemaal bevatten, want werkelijk àlles is inbegrepen; van mijn vliegtickets tot accommodatie tot aan elke tour Down Under. Nu ben ik alweer vijf maanden onderweg en heb de hele East Coast gehad en ben nu bezig met de West Coast. Het blijft heel onwerkelijk om zo’n megaprijs te winnen en ik voel me elke minuut nog steeds de gelukkigste persoon op aarde!”

Wat is het hoogtepunt van jouw reis tot nu toe?

“In principe is mijn hele reis één groot hoogtepunt, maar als ik echt moet kiezen zijn het de tours in de West Coast (Kalbarri en Karijini). Het is leuk om voor langere tijd met een groep backpackers te reizen en de natuur aan de Westkust is prachtig. In Karijini heb ik Class 5 hikes (de één na moeilijkste) gedaan en geslapen in swags (een soort opvouwbaar matras) onder de sterren. Op dit soort momenten kan ik intens genieten van alles om me heen en prijs ik me voor de zoveelste keer enorm gelukkig dat ik dit allemaal mag meemaken. Maar ook de East Coast heeft vele hoogtepunten voor me meegebracht, zoals duiken in het Great Barrier Reef, skydiven en Fraser Island.”

Waar kijk je nu het meest naar uit?

“Ik verheug me iedere keer weer op alle tours die ik ga doen. Op dit moment kijk ik het meeste uit naar de 10-daagse self-drive tour door de Kimberleys, maar als die voorbij is heb ik altijd weer iets nieuws om naar uit te kijken. En ook als mijn gewonnen reis voorbij is, heb ik een goed vooruitzicht: ik blijf namelijk nog een half jaar in Australië om te werken en ga daarna reizen door Nieuw-Zeeland en Azië voor nóg een half jaar!”

Zijn er ook downsides geweest?

“Ik was in het begin best zenuwachtig om 1,5 jaar in mijn eentje te moeten reizen en heb me in het begin, vooral in de grote steden, best wel eens eenzaam gevoeld. Daarnaast heb ik bijna elke dag een tour en moet ik ook over elke tour bloggen, dus het is soms best lastig om ‘s avonds niet met nieuw gemaakte vrienden wat te drinken, maar me terug te trekken in mijn bed om een blog te schrijven. Maar inmiddels heb ik het bloggen aardig onder de knie en duurt het me hoogstens een uurtje om de hele blog te maken. En dat eenzame…daar heb ik absoluut geen last meer van!”

Wat is jouw favoriete reismuziek?

“Mijn iPod heeft een playlist genaamd ‘On The Road’ en daar staan zo’n 100 nummers in die ik als ideale reismuziek beschouw. Er komen namen als Eddie Vedder, Xavier Rudd, John Butler Trio, Red Hot Chili Peppers en Coldplay in voor, maar ik vind het ook geweldig om keiharde Drum&Bass op te zetten.”

Wat kunnen we op jouw website vinden?

“Op mijn website vind je over het algemeen reviews en foto’s van tours en veel informatie over werken in Australië. De prijs die ik heb gewonnen is namelijk de Ultimate Working Holiday, dus ik doe tijdens mijn reis ook een paar keer ‘farmwork’ om mijn Second Year Visa te behalen. Ik blog dan over de ervaring en alle dingen die komen kijken bij werken in Australië. Ook vind je video’s en hostelreviews op mijn blog.”

Heb je nog tips voor andere reizigers?

“Veel mensen vinden het eng om alleen op reis te gaan, maar je moet het gewoon doen! Er zijn zoveel solo reizigers in de wereld en iedereen staat open voor nieuwe vriendschappen. Daarnaast is het heerlijk om je eigen plan te kunnen trekken en er is niemand om je aan te irriteren. Alleen reizen levert je zoveel ervaring op en hoe het ook loopt, je leert er enorm veel van! En mijn grootste tip is misschien wel dat je zo vaak mogelijk ‘Ja!’ moet zeggen. Mijn beste herinneringen komen van momenten waarbij ik eigenlijk supermoe was en toch met die locals mee ben gaan feesten. Of waarbij ik geen cent meer te besteden had en een lening moest aanvragen om die ene unieke ervaring te beleven. Geld en slapen vergeet je, de herinnering aan de activiteit blijft voor eeuwig!”
Volg de geweldige reis van Yvette op haar reisblog.

Ga jij ook op reis of heb je een geweldige reiservaring die met ons wil delen? We interviewen je graag! Neem contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort op www.backpackgek.nl.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
7 Reacties Reageer
 1. Jul 17 2012

  Thnx voor het plaatsen van het interview! Het ziet er heel leuk uit en ik ben blij dat ik mijn verhaal mocht delen via jullie site :) heel veel plezier nog op reis, wie weet kom ik jullie ooit nog eens tegen! Groetjes Yvette
  Ps. Heb het gedeeld via mijn blog, 3 facebookpagina’s en twee twitteraccounts :)

  Reply
 2. Jul 17 2012

  Wat ontzettend gaaf om zo’n prijs te winnen en zo te mogen reizen. Het klinkt als de droom voor elke reiziger.
  Ik ga je site bekijken Yvette!

  Reply
  • Jul 19 2012

   Ja, het is ook echt een grote droom!! Ik zou me geen betere prijs kunnen bedenken :) leuk dat je mijn website gaat bekijken!

   Reply
 3. Ivana
  Jul 18 2012

  leuk verhaal en leuk meisje!

  Reply
 4. Kloostermop
  Jul 22 2012

  Een heleboel mensen willen, denk ik, best met je ruilen. Wat een droomprijs! Ik ga je verhalen zeker lezen. Heel veel plezier nog Down Under en geniet van al het moois dat op je pad komt.

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. For my Dutch readers: read my interview with Backpackgek! | ultimateozholiday

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties