Skip to content

26 juli 2012 - door

3

Backpackgek interviewt Roos in Australië

Roos

Roos is druk bezig met haar droomreis door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost Azië. Op dit moment is ze aan het roadtrippen langs de Ozzi Oostkust en ze heeft de tijd van haar leven. Dit is ons interview met haar.

Wie ben jij en waar ben je nu?

“Ik ben Roos Michels (21) en kom uit Alkmaar. Daar ben ik al een tijdje niet geweest en kom er voorlopig ook nog niet terug want ik ben een jaar lang aan het reizen in en door Australië, Nieuw-Zeeland en ZO-Azië. Ik ben nu zo’n 7 maanden onderweg en ben het grootste gedeelte hiervan in Australië geweest en heb ook 5 prachtige weken in Nieuw Zeeland gehad. Op dit moment is mijn tweelingbroer Daan hier op bezoek voor een lange vakantie en samen maken we een roadtrip langs de oostkust en gaan we richting Darwin.”

Hoe ben je daar terechtgekomen?

“Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een eigen auto dus dat is nu hoe we van A naar B komen. Het ultieme vervoermiddel als je het mij vraagt! Hiervoor maakte ik gebruik van de vaste backpackers-vervoermiddelen zoals het OV, de Greyhound bussen, een lift regelen via de Australische marktplaats, alles kan!

Globaal gesproken: ik ben in Sydney gestart, ben toen een tijdje in Melbourne gebleven. In verband met mijn vlucht naar Nieuw-Zeeland moest ik toen naar Brisbane reizen. Na een fantastische tijd in Nieuw-Zeeland was helaas de portemonnee ook redelijk leeg aan het raken, dus heb ik werk gezocht en gevonden. En niet zomaar een baantje: werken in een echte country pub in het binnenland van Queensland. Dit was voor 8 weken mijn thuis en nu ben ik dus gelukkig weer onderweg.”
 

Zat het reizen altijd al in jouw bloed?

“Nou, ik weet niet of ik dat nu al van mijzelf kan zeggen, haha! Want op de Europese vakanties (je weet wel, lekker kamperen in Frankrijk enzo) met mijn ouders en de eerste-keer-met-vriendinnen-op-vakantie naar Mallorca na, heb ik nog niet zo heel veel reizen gemaakt. Dit is mijn eerste lange reis alleen en tot nu toe bevalt het nog steeds goed. Maar om een antwoord te geven op de vraag: ik vond alle vakanties leuk en heb al een heleboel bestemmingen in mijn hoofd die ik héél graag wil zien, dus als het reizen nu nog niet in mijn bloed zat dan komt het er wel in!” 

+
 

Kun je ons één van jouw hoogtepunten van de reis vertellen?

Oei, lastig! Onmogelijk om te kiezen want je maakt zoveel mee en elke ervaring is zo anders en niet te vergelijken. Als mensen dit vragen, dan probeer ik uit te leggen dat het reizen op zich al één hoogtepunt is. Lekker vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt in deze prachtige landen, want ik kan dus echt niet kiezen tussen het letterlijke hoogtepunt, de Skydive boven Lake Taupo (NZ) of de Tongariro Crossing lopen (NZ). En hoe gaaf was het feest en het vuurwerk (en de 19 uur wachten) in de Sydney Harbour? Maar ook de Great Ocean Road, de Australian Open, de Bungyjump in Queenstown of lopen op de Franz Josef Gletsjer zijn dingen die ik niet meer vergeet.”
 

Wat mis je het meest tijdens jouw reis?

“Op zich mis ik niet veel. Uiteraard mis ik mijn familie en vrienden, dat hoort erbij. Maar ik kan ze goed op de hoogte houden via mijn blog en spreken via Skype etc. Dus daar ligt het niet aan. Vaker mis ik de simpele dingen die thuis gewoon thuis maken. Zoals lekker ‘terrassen’, of een volle koelkast met lekkere dingen. Lui op de bank hangen en de afwas laten staan, dat soort dingen.”
 

Heb je favoriete reismuziek?

“Ja! Niks beters dan je favoriete muziek in je oren als je naar de zonsondergang kijkt of door het bijzondere landschap rijdt. Ik gebruik hiervoor Spotify, een super geschikt programma om mee te nemen op reis. Het werkt heel simpel; je installeert Spotify op je computer, gaat muziek zoeken en zet die nummers in een playlist. Ik heb nu Spotify Premium zodat ik mijn playlists ook offline op mijn Iphone kan afspelen (dit is iets wat de gratis versie niet kan). Groot voordeel is dat je toegang hebt tot miljoenen nummers en het weinig ruimte inneemt op je Iphone (dus je houdt meer over voor foto’s of back-ups bijvoorbeeld!) Daarnaast zijn er heel veel complete playlists met 1 druk op de knop te downloaden van bijvoorbeeld 3fm, 3opreis of verzamellijsten zoals 90’s top 100 en ga zo maar door. Fantastisch programma!”
 

Wat is jouw beste tip voor andere backpackers?

“Niet (teveel) plannen! De lol zit ‘m juist in de onvoorspelbare dingen. Als je alles al vast legt is er geen ruimte meer over voor spontane acties en zit je dus vast in je eigen schema. En voor de rest, maak je niet druk en geniet. Denk zoals de locals: No Worries!”
 

Wat kunnen mensen op jouw site lezen?

“Op mijn blog vinden bezoekers regelmatig nieuwe posts. Soms is dat in een verslagvorm, soms gaat het over één specifieke gebeurtenis. Als ik iets leuks tegenkom of als ik een mooie foto heb gemaakt. Ik probeer het goed af te wisselen om zo te voorkomen dat je een dagboek zit te lezen. Ik hoop dat dit lukt en ben elke keer blij als mensen de moeite nemen om mijn blog te lezen en op mijn posts te reageren. Ik hoop dat ze dat blijven doen en dat ik later een mooi naslagwerk van kan maken.”
Volg de geweldige reis van Roos op haar reisblog.

Ga jij ook op reis of heb je een geweldige reiservaring die met ons wil delen? We interviewen je graag! Neem contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort op www.backpackgek.nl.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
3 Reacties Reageer
 1. Ivana
  Jul 26 2012

  Stoere chick!

  Reply
 2. Jul 26 2012

  Wat een leuk interview! Leuk om te lezen dat zij ook nooit echt ver heeft gereisd behalve Europa. Ik ga namelijk dit jaar voor het eerst alleen naar Thailand, dus dit soort verhalen vind ik nu zo leuk om te lezen!

  Reply
 3. josee dekker
  Jul 28 2012

  Wat mist een moeder als haar kind over de wereld reist:
  het gegraai in een volle koelkast, en dat hangen op de bank, terwijl de afwas er nog staat, van die dingen……
  Gewoon jaloersigheid hoor.

  Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties