Skip to content

28 april 2012 - door

Backpackgek interviewt Jochem en Lonneke

Jochem en Lonneke

Wij ontmoetten Jochem en Lonneke in de Transmongolië Express toen zij, en wij, net begonnen met hun wereldreis. Tijdens de Tongariro Alpine Crossing in Nieuw-Zeeland kwamen we elkaar opeens weer tegen. Lees hier ons interview met deze wereldreizigers.

Wie zijn jullie en waar zijn jullie nu?

“Wij zijn Jochem (33) en Lonneke (27), een koppel uit Utrecht. We hebben elkaar hier zo’n 5 jaar geleden leren kennen op jawel, een blind date diner! We hebben vorig jaar onze baan opgezegd om voor een jaar lang te reizen. Tijdens onze reis willen we zoveel mogelijk dingen doen die ‘we altijd al een keer wilden doen’ en bijzondere bestemmingen bezoeken. Op dit moment staan we op het punt naar Moorea (Frans Polynesië) te vertrekken. Hier willen we graag duiken met hele grote mantas en haaien.”

Wat kunnen we op jullie website vinden?

“Op onze site staan vooral onze reisverhalen om het thuisfront op de hoogte te houden. We zetten hier een korte update op en wat foto’s zodat iedereen op de hoogte is van onze avonturen. Ook maken we korte filmpjes van onze belevenissen die we met wat foto’s en een lekker muziekje aan elkaar monteren. Bewegende beelden voegen nog iets extra toe. En aan het einde van de reis hebben we een mooie film om nog heel lang van na te genieten.”

Welke landen hebben jullie al bezocht wat staat er nog op de planning?

“We hebben al aardig wat landen bezocht. We zijn in Rusland begonnen en met de trein via Mongolië naar China afgezakt. Na 6 weken China zijn we via Tibet en Nepal in India terecht gekomen waar we een maand lang rondgereisd hebben. Vervolgens zijn we gaan shoppen in Singapore en hebben onze Padi gehaald op Gili T (Indonesië). Waarna we Oud en Nieuw hebben gevierd in Sydney. We hebben nu net 5 weken door Nieuw Zeeland rondgetoerd waar we jullie weer tegen zijn gekomen.

Hierna gaan naar het paradijselijk Frans Polynesië, het mysterieuze Paaseiland en dan hebben we nog 6 maanden voor Zuid-Amerika.”

Hoe ontstond het idee voor een lange wereldreis?

“Eigenlijk kwam het idee bij ons op toen Lon vier jaar geleden (september 2008) terugkwam uit Zuid-Amerika waar ze een half jaar verbleef. Alle twee hadden we al veel gereisd. Jochem had op zijn 18e een jaar door Australië getrokken en Lon door Mexico. Het leek ons heel bijzonder zo’n reis samen te beleven en na twee reizen naar Argentinië en Vietnam wisten we het zeker. Maar eerst moest er gespaard worden. Lon was net begonnen met haar eerste baan…. In november 2010 hebben we uiteindelijk een datum gekozen om te vertrekken. Dat werd augustus 2011.”

Wat is jullie tofste reiservaring tot nu toe?

“Dit is een moeilijke vraag (en een die iedereen stelt:) want we hebben zo ontzettend veel meegemaakt. De beleving van het reizen is gewoon te gek, vrij zijn en ondertussen dromen over je volgende bestemming. Meestal geven we meerdere antwoorden door te kiezen wat ons culturele, natuur, avontuur hoogtepunt is. Maar als we echt één ding moeten kiezen dan is onze ultieme reiservaring tot nu toe het bereiken van Mount Everest Basecamp.

Maar het duiken tussen de schildpadden op de Gili’s, het feest en vuurwerk in Sydney met Oud en Nieuw en de wandeling op de Chinese muur komen hier ook heel dicht bij in de buurt.”

Wat missen jullie het meest op reis?

“Wat we het meest missen is ‘thuis’. Soms wil je gewoon simpele dingen doen die ‘thuis’, thuis maken. Zoals lekker de kroeg in met vrienden of een wijntje op de bank. De nattigheid en kou van NL missen we natuurlijk niet maar… op het moment van dit interview zijn we wel een beetje bang om een Elfstedentocht te missen!! Want als die doorgaat waren we zeker naar Friesland afgereisd! (We hebben net te horen gekregen dat het heel hard gaat vriezen in NL).”

Wat is jullie favoriete reismuziek?

“We luisteren eigenlijk niet zo heel veel muziek. (Hier staan we zelf ook van te kijken). Maar we zijn eigenlijk bijna altijd wel iets aan het doen. We kletsen natuurlijk veel :-) en kijken wel regelmatig films op de laptop.”

Hebben jullie nog tips voor andere backpackers?

“Zorg dat je tijd hebt om zo nu en dan even lekker niets te doen. Want reizen kost soms erg veel energie. Wij waren zo eigenwijs om tegen ieders advies geen e-reader mee te nemen… maar na het zeulen van vijf boeken en drie Lonely Planets piepen we wel anders. Dus neem een e-reader mee!

Het maken van filmpjes van onze avonturen zorgt voor een mooie herinnering met bewegende beelden. Bovendien is het heel leuk om meteen alles nog een keer mee te maken! Wij gebruiken hiervoor het programma Moviemaker.
Tevens nemen we de tijd om onze foto albums te maken zodat we bij terugkomst niet tegen een muur aanlopen van 20.000 foto’s.

Tenslotte, ook al ben je een planner (zoals wij) laat het los. Reserveer niet alle accommodaties vooraf en laat je verassen. De mooiste plekjes staan lang niet altijd in de Lonely Planet!”
Volg de wereldreis van Jochem en Lonneke op hun reisblog.

Ga jij ook op reis of heb je een geweldige reiservaring die met ons wil delen? We interviewen je graag! Neem contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort op www.backpackgek.nl.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties