Skip to content

29 augustus 2011 - door

Backpackgek interviewt Ilse en Marcel

ilse-en-marcel

In de aanloop naar onze eigen wereldreis leerden we via Twitter Ilse en Marcel kennen. Zij zijn net gestart met hun wereldreis door Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika. Lees hier het interview met deze globetrotters.

Wie zijn jullie en wat zijn jullie reisplannen?

“Wij zijn Ilse (26) en Marcel (27) uit Rotterdam. Na onze studie zijn we 5 maanden door Zuid-Amerika gereisd. Sindsdien heeft het reizigersvirus ons echt te pakken. Daarom hebben we het plan opgevat om een jaar te reizen zodra we voldoende gespaard hadden. Ons plan is om het komende jaar te reizen in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika. We beginnen met twee “stedentrips”, naar Riga (omdat we daar langs komen) en daarna Moskou. Daar vertrekken we met de Transmongolie Express naar Peking waar we ruim twee weken en twee tussenstops later aan zullen komen. Vanaf Peking ligt alles nog min of meer open. Wel hebben we een lijstje met landen waar we heen willen en dingen die we willen doen. Daarop staan onder andere India, oud & nieuw in Sydney, Nieuw-Zeeland, een aantal landen in Zuidoost Azië en de gorillatrekking in Uganda. Hoe het precies gaat worden dat kun je lezen op onze reisblog.”

Wat kunnen we allemaal vinden op jullie reisblog?

“Op onze reisblog kan iedereen bijhouden waar we precies zijn, wat we allemaal gedaan, gezien en beleefd hebben. In korte verhalen proberen we familie, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van wat we doen. Ook vind je er binnenkort foto’s van onze bestemmingen.”

Waarom gaan jullie op wereldreis?

“Als je een keer lang op reis bent geweest, dan wil je meestal vaker. Bij ons is dat ook zo. Reizen verruimt je blik. Je leert vreemde landen en culturen kennen, ontmoet vele interessante mensen en je ontdekt zoveel mooie dingen. Bovendien is het gevoel van vrijheid onbeschrijfelijk. Sommige mensen wensen ons een fijne vakantie, maar reizen is veel meer dan vakantie!”

Waar kijken jullie heel erg naar uit?

Marcel: “Ilse is tijdens haar studie en voor haar werk al in India geweest, voor mij wordt dat de eerste keer. India lijkt mij heel bijzonder, de drukte, de compleet andere cultuur en de georganiseerde chaos. Van Nieuw-Zeeland hebben we al veel mooie foto’s gezien, dus daar zijn we ook erg benieuwd naar. En natuurlijk de big five in Afrika!”

Ilse: “Ook ik kijk zeer uit naar India, de vorige keren heeft het veel indruk op mij gemaakt. Ik ben erg benieuwd hoe het nu als toerist gaat bevallen. Daarnaast heb ik veel zin om lekker met een camper rond te trekken in Australië en Nieuw-Zeeland. De vrijheid van kamperen is heerlijk! En ik hoop ook nog de mogelijk te krijgen om gorilla’s in het echt te spotten tijdens een trekking in Uganda.”

Wat gaan jullie het meeste missen?

“Net als de meeste andere reizigers gaan wij onze familie en vrienden het meeste missen. Maar onze ouders kunnen (na een paar keer oefenen) goed overweg met Skype, dus contact houden zal wel lukken. Skypen met onze kat gaat wat lastiger, dus die gaan we wel missen. Maar ze heeft gelukkig een fijn nieuw plekje waar ze zich helemaal thuis voelt!”

Wat is jullie tofste reiservaring tot nu toe?

“De reis door Zuid-Amerika die we na ons afstuderen hebben gemaakt, is zeker onze meest bijzondere reiservaring tot nu toe. Een paar dingen die daar echt geweldig zijn, zijn trekken naar Machu Picchu, verblijven in de jungle van de Amazone, de Salar de Uyuni in Bolivia doorkruisen in een 4 x 4, trekken in Torres del Paine en walvis spotten in Argentinië.”

Hebben jullie nog tips voor andere backpackers?

“Tijdens eerdere reizen hadden we veel meer vastgelegd en geboekt. Nu willen we wat meer vrijheid en kijken we wel waar we uitkomen. We hebben dus niet een vaste route, dat houdt je reis spannend en zorgt ervoor dat je spontaan heel leuke dingen tegenkomt. En voor de bijna backpackers die zeggen dat ze ook wel op reis zouden willen is de tip: vooral gewoon doen! Je krijgt er absoluut geen spijt van!”Ilse en Marcel zijn net vertrokken en je kunt dus binnenkort al prachtige verhalen van over de hele wereld verwachten. Volg de reisverhalen van Ilse en Marcel op hun reisblog.


Ga jij ook op reis of heb je een geweldige reiservaring die met ons wil delen? We interviewen je graag! Neem contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort op www.backpackgek.nl.


Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties