Skip to content

23 juli 2012 - door

3

Gastartikel: Zij verdienen hun geld op reis

Waarom reisbloggen als je nog thuis bent

We ontmoeten steeds weer interessante mensen op onze wereldreis. Vandaag schrijven we graag over de mensen die niet alleen reizen, maar tegelijkertijd geld verdienen en daardoor nog veel langer reizen.

Lang reizen is natuurlijk geweldig, maar het is ook een onzeker bestaan. Je verdient geen geld en bent eigenlijk de hele dag bezig met geld uitgeven. Wij hebben in de laatste maanden veel mensen ontmoet die voor lange tijd reizen. Een klein aantal van hen gebruikt het reizen tegelijkertijd om te werken en zorgt er zo voor de reis langer kan duren.

De vrijwilligers

Wij doen zelf vrijwilligerswerk in Kenia en ontmoetten ook in Nepal veel mensen die hetzelfde deden. Allemaal gaven ze aan het fijn te vinden op één plek te ‘wonen’ en een goede bijdrage te leveren aan het lokale leven. Als je vrijwilligerswerk doet, gaan de kosten flink omlaag. Je geeft geen geld uit aan reizen, accommodatie is goedkoper en je geeft geen geld uit aan extra tripjes en excursies.

De pokeraar

In Myanmar ontmoetten we een Australiër. Hij was gefrustreerd, want het internet in Myanmar was nog bijna nergens beschikbaar of het was tergend traag. Waarom baalde hij zo?

De vriendelijke Australiër verdient zijn geld met online pokeren. Hij kiest steeds een bepaalde periode waarin hij zich helemaal suf speelt en spaart zo steeds weer voor zijn vervolgreizen. Wil je het ook proberen? Dat kan bijvoorbeeld bij partypoker.   

De SEO schrijvers

Onderweg naar de Fox Gletsjer in Nieuw-Zeeland stonden twee lifters langs de weg. Wij pikten het leuke koppel op en deden daarna met hen de wandeling richting het ijs. Tussendoor vertelden ze dat ze al bijna twee jaar onderweg waren en tussendoor hun geld verdienden met het schrijven voor SEO consultancybedrijven. Het schrijven van teksten kan natuurlijk prima overal ter wereld.

De leraren in Azië

Thailand is bij uitstek een backpackersland en je kunt er gemakkelijk langer blijven. Na een korte cursus kun je gemakkelijk geld verdienen, en dus lekker langer blijven, door het geven van Engelse les. Ook in China is dit populair. Na een half jaar lesgeven, kun je met een gevulde portemonnee weer verder reizen.

De reisbloggers

Hoewel we in de laatste tien maanden ontzettend veel hebben gezien en gedaan, hebben we ook flink wat uren achter onze laptops doorgebracht. Backpackgek.nl bijhouden is veel werk, maar we genieten er iedere dag weer van. Het is voor ons een fantastische manier om onze ervaringen te delen en daar tegelijkertijd mensen mee te helpen. Dat we daar wat geld mee verdienen, is voor ons natuurlijk een geweldige bijkomstigheid.Dit bericht is gesponsord door Partypoker en is geschreven door ons.

Ook adverteren op backpackgek.nl? Lees meer Advertentie- en sponsormogelijkheden.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
Lees meer over Gastartikel
3 Reacties Reageer
 1. Ivana
  Jul 23 2012

  Nice! Supergoede tips!

  Reply
 2. Jul 23 2012

  Hoi,

  Dat is hoe wij ook hebben gereisd. Mijn man is blijven werken tijdens het reizen. Dit deed hij 20 uur per week en daar konden we van rondreizen in Azie. Dit hebben we voor bijna 4 jaar gedaan. Daarna dachten we terug te gaan naar NL maar het nadeel van lang weg uit NL dat het heeel moeilijk is om weer in te aarden daar. Dat heeft ons toen doen besluiten om te emigreren naar Nieuw Zeeland. Toch is het nog steeds soms best zwaar maar beter hier wonen dan in NL waar iedereen op elkaar woont.

  gr van Moira

  Reply
 3. Jul 26 2012

  ik heb tijdens een reis iemand leren kennen en die is storyboard artiest. En die heeft een computer en tekentablet en komt zo aan zijn ‘reisgeld’ . Ideaal

  Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties