Skip to content

20 mei 2012 - door

19

9 tips voor vrouwen op reis

Anticonceptie op reis

Vandaag deel ik mijn 9 tips speciaal voor vrouwen op reis. Eenvoudige adviezen die het reizen als vrouw net wat makkelijker maken.

1) Neem tampons mee

Hoewel ik een spiraaltje heb en nooit ongesteld ben, kan ik me nog goed herinneren dat ik, toen ik nog de pil gebruikte, ongesteld was in Thailand. Bijna nergens waren tampons verkrijgbaar en ik was een paar dagen veroordeeld tot maandverband. Niet fijn. Neem dus in ieder geval een doosje tampons van thuis mee. Je weet nooit wanneer ze van pas komen.

2) De sarong is onmisbaar

Het is een handdoek voor op het strand, een sjaal voor in een tempel, een rokje, een hoofddoek, een deken voor in de bus, een gordijn en vast en zeker nog veel meer: de sarong. Onmisbaar in de backpack van een vrouw.

3) Draag geen opvallende sieraden

Dat mooie horloge dat je voor je verjaardag hebt gehad, dat speciale zilveren armbandje en die mooie feestelijke oorbellen: laat ze alsjeblieft thuis. Je bent hiermee een simpel doelwit voor overvallers. Onderweg vul je gewoon je polsen met vrolijke stoffen armbandjes.

4) Kleed je gepast

Ik vind het belangrijk rekening te houden met de gebruiken van een land. In Azië kun je het bijvoorbeeld echt niet maken om met blote schouders of benen een tempel binnen te gaan. Dit betekent niet dat je direct in traditionele klederdracht hoeft rond te lopen, maar een beetje rondkijken biedt vaak genoeg inspiratie om er gepast uit te zien.

5) Vergeet de pil niet

Ga je lang op reis en gebruik je de pil? Zorg dan dat je genoeg strips bij je hebt voor de hele reis. Verder is het bij lange vluchten belangrijk rekening te houden met de nieuwe tijdzone en dus een verschuiving van het tijdstip waarop je normaal gesproken de pil inneemt. Let ook op met dat je vaak niet voldoende beschermd bent na een flinke voedselvergiftiging. Na overgeven of diarree kan de pil er gemakkelijk direct weer uitgekomen zijn… Alternatieven zijn natuurlijk ook mogelijk.

6) Stop een wc-rol in de rugtas

Wij hebben tijdens onze reis al de gekste wc’s gezien. De wc’s waar een wc-rol hangt, zijn zeldzaam in de niet-westerse wereld. Voorkom narigheid door zelf een wc-rol mee te brengen.

7) Zorg dat je altijd een haarelastiekje bij je hebt

Hoewel ik mijn haar het liefst los draag, is dit op reis niet altijd even handig. De vochtige lucht in de jungle doet van mijn krullen ontploffen, tijdens een zweterige beklimming zit los haar alleen maar in de weg en bij het zoeken naar een hostel met een backpack op m’n rug wil ik niet lastiggevallen worden door haren in m’n gezicht. Daarom draag ik altijd een elastiekje om m’n arm.

8) Neem niet alleen maar sexy strings en hipsters mee

Ik ben dol op mooie lingerie en draag het liefst een mooie string of hipster. Toch hebben ze één groot nadeel: ze zijn niet geschikt voor een flinke reis. Bij een lange bergwandeling snijden ze en na een tochtje door de klamme jungle ben ik ook niet gelukkig met mijn kanten lingerie. Mijn tip: stop, naast de mooie lingerie, een paar katoenen onderbroeken of strakke boxers in de bagage. Misschien niet zo sexy; wel heel handig en goed voor de huid.

9) Vertrouw op jezelf

Zelfvertrouwen uitstralen is altijd belangrijk, dus ook op reis. Kijk trots om je heen en toon geen angst. Zo kun je de hele wereld aan.Heb jij nog goede tips speciaal voor vrouwen op reis?

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
19 Reacties Reageer
 1. May 21 2012

  Goeie tips! Ik vind die gekleurde armbandjes altijd heel leuk om om te knopen. Zie je er toch een beetje versierd uit ;)

  Reply
  • May 27 2012

   Jaaa!! Helemaal eens. Ik probeer overal een bandje te kopen en ik vind nagels lakken leuk :-)

   Reply
 2. May 24 2012

  Haha, inderdaad, ondergoed… Mooi ondergoed is fijn, maar onderweg is vooral praktisch ondergoed nog veel fijner :)

  Ik vind trouwens softcups fijne vervangers voor tampons. Wel prijzig, maar je kunt ze tot 12 uur laten zitten, en hebt er geen omkijken naar. (wegwerpcups. herbruikbare heb ik ook getest, maar dat vond ik toch ondingen, bij nader inzien)

  Reply
  • May 27 2012

   Helemaal eens: onderbroeken/hipsters zijn een must! :-)

   Wat een goede tip van de softcups, veel thanks!

   Reply
 3. Travelgirl
  May 30 2012

  HEEL FIJN DIT! thx! maare wat zijn softcups hahaha

  voor ons nog een half jaar… en dan gaat de grote droom van start.. aankomende maand gaan we het de werkgevers vertellen.. ik vind het zoooo spannend!!! brrr

  Reply
 4. Tiny Honselaar
  Jun 1 2012

  Wij reizen regelmatig door Azië.
  In Birma en India was het lastig onderweg een toilet te vinden.
  Soms gebruikte ik een damesplastuitje (een soort papieren trechtertje)dat je tegen je kruis aandrukt zodat je staand als een man kan plassen.
  Erg handig en hygiënisch. (www.beslist.nl)

  Reply
  • Jun 3 2012

   Dat klinkt ook handig. Superbedankt voor de aanvulling!

   Reply
 5. Jun 4 2012

  Supertip:
  ipv tampons gebruik ik softcups.
  Je doet er veel langer mee dan met een tampon. Zeker in warme landen of op het strand voel ik me veel schoner en hygienischer.
  Je ziet ze niet en voelt ze niet.

  Reply
  • Jun 6 2012

   Ik vind dit zo’n goede aanvulling. Ik had er zelf eerlijk gezegd nooit over nagedacht, maar dit klinkt super!

   Reply
 6. Jun 9 2012

  Nog een tip voor vrouwen die alleen reizen, vooral in Afrika en Zuid-Amerika… daar word je soms lastig gevallen door mannen die iets van je willen. Het is dan handig om een foto van een man bij je te hebben en te zeggen dat je getrouwd bent. Draag eventueel een nep-trouwring.
  Zeggen dat je een vriend hebt, helpt meestal niet, Afrikanen zeggen dan gewoon: “ja maar hij is hier toch niet? laten we wat gaan drinken”. :-) Dus verzin een ‘husband’. En die is er nu even niet want hij kon niet weg van zijn werk, maar komt over een paar dagen alsnog. Zoiets…
  Ze zullen het wel raar blijven vinden, een vrouw die alleen reist… ook de vrouwen vinden dat raar. Maarja wij vinden sommige dingen van hen ook wel raar. :-)

  En inderdaad klopt tip 9: doe altijd net of je weet waar je heen gaat en niet bang bent. Mocht je toch de weg kwijt zijn, check je plattegrond dan discreet, bijvoorbeeld in een winkel.
  Of stap op een groepje mannen af en vraag het aan degene met de grootste mond. Die zal trots zijn om zijn maten te laten zien dat hij dat vrouwtje wel eens even zal helpen, en zelfs voor haar afdingt op de taxi, of haar helemaal de weg laat zien. (Zorg uiteraard wel dat je onder de mensen blijft en niet met hem mee gaat waar geen andere mensen meer zijn.)
  Als je dat eng vindt kun je het ook aan een vrouw vragen maar in mijn ervaring zijn die vaak wat verlegen, weten de weg minder goed, zijn minder doortastend, spreken geen Engels… dat soort dingen.
  Het is misschien heel seksistisch maar ik vraag de weg zelf liever aan mannen. :-)

  En de tip over gepaste kleding geldt niet alleen voor tempels maar ook wel op straat. In veel landen (vooral buiten de grote steden) zijn hemdjes met spaghettibandjes en heel korte rokjes echt iets voor hoeren. Kijk een beetje wat de jonge vrouwen van het land zelf dragen en pas je daar een beetje aan aan (al zul je geen hakjes en bloemetjesbloesjes bij je hebben), in ieder geval qua lichaamsdelen die je bedekt.
  En ga niet topless liggen zonnen, dat is zelfs in Portugal not-done.

  Reply
  • Jun 9 2012

   Wauw, prachtige aanvulling. Ik ben het helemaal met je eens!! Superbedankt!

   Reply
 7. Jun 23 2012

  Ik gebruik de Mooncup UK, eerst alleen op reis en nu eigenlijk altijd. Nooit meer geklooi met tampons en veel beter voor het milieu. Gaat jaren mee.

  Bij de wcrol in de rugzak haal ik eerst het rolletje eruit, scheelt weer ruimte. Beetje een mutsentip, maar ok :-)

  (topless is zo 1980!)

  Reply
  • Jun 23 2012

   Dat klinkt super! Heel veel dank voor de aanvulling. Ik vind die van de wc-rol helemaal geen mutsentip! ;-) Ieder stukje ruimte is winst :-)

   Reply
 8. Anouk
  Sep 13 2012

  over tampons in Azie gesproken:
  In thailand heeft mijn moeder de verkoopster (rond de 25) moeten uitleggen dat je door een tampon niet ontmaagd wordt, en dat haar dochter (ik was rond de 16) ze ook gewoon gebruikt…. het blijven dus rare dingen voor ze.

  Reply
  • Sep 13 2012

   Haha, dit is heerlijk :-). Thanks for sharing :-)

   Reply
 9. Anja
  Dec 19 2013

  Leuk en leerzaam artikel! Hou ik van: iets lezen wat je doet lachen en waar je ook wat van opsteekt. Top!

  Reply
  • Dec 19 2013

   Wat een mooi compliment. Dankjewel Anja!

   Reply
 10. Ezra
  Dec 22 2013

  Hallo claudia,
  Heel mooie handige site heeft u!
  Ik ga in april met een vriendin 1,5 maand naar Nepal.
  We zijn beide pas 17 maar omdat we nu een tussenjaar hebben willen we nu een reis maken.
  Maar nu zijn we beiden niet ervaren en maken we ons zorgen over de veiligheid.
  Wat zijn uw ervaringen in nepal als vrouwzijnde? En heeft u nog tips om zo veilig mogelijk te reizen? Wordt er veel gejat? Of worden toeristen veel lastiggevallen? En is het slim iets peppersprayachtigs bij je te hebben?
  We zijn niet van plan om tochten ver van de bewoonde wereld te maken.

  Alvast heel erg bedankt!

  Reply
  • Dec 25 2013

   Hi Ezra, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik vind het lastig hierover te oordelen. Wij zijn wat ouder en reisden samen en ik heb toevallig geen andere reizigers van jullie leeftijd ontmoet. Wel voelde ik me erg veilig in Nepal. Ik ben niet zo voor peppersprays (als je iets gebeurt, is het pakken van een spray toch niet te doen, lijkt mij).

   Reis overdag en niet ‘s nachts :-)

   Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties