Skip to content

16 januari 2012 - door

10

10 dingen om niet te vergeten in je EHBO Kit

EHBO-kit

Net voor onze reis hebben we onze eigen EHBO kit samengesteld. Dat is veel goedkoper en vaak ook beter dan de kant-en-klare versies. Lees hier onze top 10 dingen om niet te vergeten in je EHBO kit.

10. Pleisters

Wellicht de meest voor de hand liggend, maar toch vervelend om niet bij je te hebben.

9. Jodium

Of een ander ontsmettingsmiddeltje.

8. Slaappillen

Voor de lawaaierige treingenoot, of als je ho(s)telkamer net naast het drukste kruispunt van de stad zit. In ons geval nu al handig: als je stijf staat van de zenuwen voordat je op wereldreis gaat!

7. Diareeremmers

In mijn gedachte spreek ik deze altijd uit als diareer – emmers. Niet teveel over nadenken . Wel handig in bijvoorbeeld India. Ik kijk er nu al (NIET!) naar uit :-(

6. Sporttape / blaarpleisters

Speciaal voor de lange trektochten. Je kunt zelfs je voeten preventief intapen tegen de blaren.

5. Paracetemol of iets sterkers

Voor na de korte nacht of lange treinrit.

4. Naalden

Helaas zijn deze nergens meer in Nederland te koop. We gaan deze nog kopen in China. Naalden zijn hopelijk niet nodig, maar moet je een injectie in het buitenland krijgen is het handig om je eigen (schone!) naalden te hebben. We hebben weleens verhalen gehoord van naalden die hergebruikt werden.

3. DEET (40% of 50%)

Wij gebruiken ‘Care+ DEET’, maar kopen op reis voldoende bij. Indien het niet aanwezig in het hotel is een klamboe ook noodzakelijk.

2. Malaria tabletten

Bij de vaccinatie-specialist (A) hebben we hier advies over gekregen. Er is een aantal gebieden waar de malariamug voorkomt.
Qua tabletten kun je kiezen tussen verschillende soorten. Deze verschillen in bijwerkingen (bijv. psychische stoornissen), gebruik en kosten. Op de site van SGZ hebben we wat meer informatie gevonden:
http://www.sgzopreis.nl/voorzorgsmaatregelen/malariapillen
We hebben een kleine voorraad Malerone ingeslagen voor 1 maand. In het buitenland kun je vaak dezelfde pillen stukken goedkoper kopen. Neem wel de bijsluiter van je malariatablet mee om dezelfde soort te krijgen!

1. Reispillen

Erg belangrijk in de trein, auto, bus en met name de boot. We hebben wat horrorboottochten meegemaakt in Thailand. Door de reispillen tijdig te nemen werden die al een stuk aangenamer. Helaas niet voor de medereizigers (blech!).

Tenslotte

De beste tip van allemaal is misschien wel deze: zorg dat je altijd bij je EHBO kit kan. Wij hadden onze EHBO kit helemaal bovenin onze backpack gepakt i.p.v. onderop, want als er wat gebeurt moet je er snel bij kunnen. Als we ergens langer weggaan zonder onze backpacks nemen we onze EHBO kit altijd mee.

Heb je genoten van dit artikel? Deel het!

Pin It
10 Reacties Reageer
 1. Jan 16 2012

  Medische kits met eigen naalden erin kun je nog wel gewoon in NL kopen hoor. (ik heb de mijne in oktober gekocht) Ken ook iemand die bij de apotheek is gaan vragen: uitgelegd waarvoor het nodig was, was geen probleem.

  Reply
 2. Jan 16 2012

  Hm, je bedoelt waarschijnlijk dat het kopen van losse naalden voor een zelfsamengestelde kit lastig is, bedenk ik me nu.
  Maar dat kan dus bij de apotheek wel geregeld worden.

  Reply
  • Jan 20 2012

   Bedankt voor de goede tip! We hebben ze gelukkig nog niet nodig gehad.

   Reply
 3. Jan 16 2012

  Aangezien de reguliere malaria medicatie voor sommige mensen gepaard kan gaan met erg nare bijverschijnselen, is het misschien handig te weten dat er ook een homeopatisch alternatief is. Het is ons heel goed bevallen tijdens de reis.

  Persoonlijk blijf ik het malaria verhaal wel wat vaag vinden. Voor Thailand ben je geen medicatie nodig, maar ga je naar één van de buurlanden dan wordt je sterk aangeraden wel medicatie in te nemen.
  Maar misschien is dit ook wel logisch omdat muggen waarschijnlijk niet weten hoe ze een visum aan moeten vragen. ;-)

  Reply
  • Jan 20 2012

   haha, ja het zijn muggen zonder paspoort volgens mij maar ik heb het ze nog niet kunnen vragen.
   Malariatabletten (Malerone) zijn we in Myanmar mee begonnen en daar hebben we behoorlijk last van gehad. Lijkt me niet prettig om dat voor langere tijd te moeten slikken. Goed insmeren met DEET en slapen onder klamboes is in ieder geval altijd handig!

   Reply
  • Chell
   Sep 30 2013

   Hoi Edwin!
   Ik ga over twee weken zes weken naar Thailand en wil eigenlijk zo goed als het kan de Malaria pillen vermijden (en de plaatsen waar Malaria voorkomt).
   Wat is het homeopathische alternatief?

   Reply
 4. Jan 16 2012

  Goede tips! Slaappillen verder nog moeten gebruiken?

  Reply
  • Jan 20 2012

   Gelukkig niet al te vaak, maar onze reispillen uit Nepal zijn slaappillen en reispillen tegelijk. We sliepen als roosjes in de bus…

   Reply
 5. AJ
  Mar 11 2012

  naalden zijn gewoon te koop bij de aphotheek gewoon ff vertellen waar je ze voor nodig hebt en als je een beetje goeie aphotheek hebt pakken ze het hele assortiment voor je en mag je zelf kiezen qua lengte dikte ed. zelfs de spuiten zelf zijn te kopen bij de betere aphotheeker.

  wat ook handig is in een ehbo kitje is een steriel verpakt scalpel mesje. Deze zijn klein super scherp en steriel dus altijd wel handig.

  oja en uiteraard noodverband maar dat lijkt me logisch eerlijk gezegd

  Reply
  • Oct 1 2013

   Bedankt voor de tip, gelukkig hebben we ze ook niet nodig gehad :-)

   Reply

Deel je mening, plaats een reactie.

(verplicht)
(verplicht)

Opmerking: HTML is toegestaan. Jouw e-mailadres zal nooit gepubliceerd worden.
Ook je eigen foto bij jouw reactie? Klik hier voor je eigen Gravatar!

Abonneer op de reacties